Riješite se bolova u vratnoj kralješnici namještanjem atlasa


Atlas je prvi vratni kralježak koji zajedno s površinama zglobova zatiljka čini zglob glave. Zatiljak i atlas zajedno s drugim vratnim kralješkom aksisom čine istaknutu fukcionalnu cjelinu vratne kralježnice i sustava za pokretanje. Atlas ne nosi samo glavu već je odgovoran za veliki broj tegoba i oboljenja ako se ne nalazi u svom prirodnom položaju.


Zašto je bitno namjestiti atlas?
Atlas je kod skoro svih ljudi rotiran ili iščašen. Ovakvo stanje dovodi do velikog broja tjelesnih i psihičkih smetnji i bolesti. Iščašen atlas uzrokuje smanjenje otvora lubanje i kralježnice. Time su kralježnična moždina, razni živci i živčani putovi izloženi trajnom pritisku. Zbog rotiranog atlasa istovremeno su sužene i vertebralne arterije, karotida, jugularna vena i limfni putovi. Trajni pritisak na kralježničnu moždinu, moždane živce, krvne žile i limfne kanale ima za posljedicu simptomatske poteškoće i bolesti, npr. glavobolja i bolovi u zatiljku, ukrućen vrat, migrene, bolovi u leđima, oštećenja diskova, skolioza, pogrbljenost, ukliješteni moždani i kralježnični živci, različita dužina nogu uzrokovana kosom zdjelicom, bolovi u kukovima, koljenima, spuštena stopala, itd.


Kako izgleda tretman namještanja atlasa? Je li opasan i bolan?
Cijeli tretman je potpuno bezopasan, doduše nije bezbolan, ali zbog te kratkotrajne bolnosti još nitko nije odustao od tretmana.


Da li je namještanje atlasa slično kiropraktici?
Namještanje atlasa nema veze s kiropraktikom. Kod kiropraktičara se mora ići redovito dok se atlas namjesti samo s jednom terapijom permanentno. Tretman se sastoji od kratkog i bezopasnog postupka koji je dovoljno napraviti jednom u životu.


Koliko traje cijeli tretman?
Terapija traje oko 30 minuta.