O nama

Općenito o Poliklinici

Poliklinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Malek" pruža specijalističke preglede za sportske povrede, trzajne povrede (problemi prometnih nezgoda), problem vratne i torakolumbalne kralježnice koji se dešava kod prometnih i drugih nezgoda, reumatoidna oštećenja, traumatološke povrede, degenerativna i kronična oboljenja. U poliklinici je moguće napraviti specijalistički pregled za sve navedeno. Rade se mjerenja obima i pokretljivosti ekstremiteta, utvrđuje tjelesna sposobnost nakon povrede ili prometne nezgode i nezgode na radu.

Svaki pacijent ima strogo individualni pristup!

Poliklinika u svom djelokrugu rada obavlja specijalističke preglede, na osnovu kojih se provodi fizikalna terapija i rehabilitacija. Daljnji razvoj i zapošljavanje ovisit će i o obimu posla i broju pacijenata. Prostor poliklinike je ugodan i reprezentativan, s velikim parkiralištem i nadasve ljubaznim i stručnim osobljem.

Prizemlje poliklinike predviđeno je isključivo za fizikalnu medicinu. U njemu je smješten općenitiji sadržaj rehabilitacije za područje traumatologije reumatologije i neurologije, dok su na katu sadržaji namijenjeni prvenstveno sportskoj medicini.


Biografija

Boris Malek, fizio i radni terapeut. "Moj djelokrug u rehabilitaciji seže od traumatologije, reumatologije, sportske medicine, s time da se radna terapija bavi teškim bolesnicima psiholoških i traumatoloških stanja, počevši od bolesnika s posebnim potrebama kojima se omogućuje lakši život, a radna terapija čak zalazi u područje ovisnosti od alkohola i droge. Vidovi radne terapije su liječenje ovisnosti od alkohola i droge. Moje područje je stvarno široko", kaže gospodin Malek.

Boris ima 17 godina rada u struci. Kroz praksu i stažiranje tijekom srednje i više škole prošao je sve zagrebačke bolnice, te stažirao u specijaliziranim bolnicama i ustanovama diljem Hrvatske kao što su u Korčuli, Veloj Luci i slično.

"Praksa bez teorije ne može jer se njome dobiva temeljno znanje, ali je praksa bit svega. Ljubav prema sportskoj medicini ide od ljubavi prema nogometu. Nogomet sam počeo igrati kao osnovnoškolac i danas ga igram rekreativno. No ostao sam u njemu kroz medicinu u vidu fizikalne medicine i rehabilitacije", kaže gospodin Malek.